Počet záznamů: 1
Obiloviny v lidské výživě
Gabrovská, Dana - Autor
1. vydání - 50 stran : barevné ilustrace ; 30 cm
ISBN 978-80-88019-07-7
Publikace České technologické platformy pro potraviny
Hálová, Ilona - Autor Chrpová, Diana - Autor Ouhrabková, Jarmila - Autor Sluková, Marcela - Autor Vavreinová, Slavomíra, - Autor Faměra, Oldřich - Autor Kohout, Pavel, - Autor Pánek, Jan, - Autor Skřivan, Pavel - Autor
obilniny obilná jídla lepek racionální výživa
studieSignatura B 55.468 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Údaje o názvu Obiloviny v lidské výživě : stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku lepku / Dana Gabrovská, Ilona Hálová, Diana Chrpová, Jarmila Ouhrabková, Marcela Sluková, Slavomíra Vavreinová, Oldřich Faměra, Pavel Kohout, Jan Pánek, Pavel Skřivan Variantní názvy Obiloviny v lidské výživě 2015 Záhlaví-jméno Gabrovská, Dana (Autor) Údaje o vydání 1. vydání Nakladatel Praha : Potravinářská komora České republiky, Česká technologická platforma pro potraviny, 2015 Fyz.popis 50 stran : barevné ilustrace ; 30 cm ISBN 978-80-88019-07-7 Edice Publikace České technologické platformy pro potraviny Poznámky Název z obálky Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy Dal.odpovědnost Hálová, Ilona (Autor)
Chrpová, Diana (Autor)
Ouhrabková, Jarmila (Autor)
Sluková, Marcela (Autor)
Vavreinová, Slavomíra, 1946- (Autor)
Faměra, Oldřich (Autor)
Kohout, Pavel, 1962- (Autor)
Pánek, Jan, 1955- (Autor)
Skřivan, Pavel (Autor)
Dal.odpovědnost Česká technologická platforma pro potraviny (Nakladatel, vydavatel)
Předmět.hesla obilniny * obilná jídla * lepek * racionální výživa Forma, žánr studie Konspekt 633 - Rostlinná výroba MDT 613.2 , 633.1 , 641.55:633.1 , 664.236 , (048.8) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Publikace - Obiloviny v lidské stravě je souhrnem znalostí o obilovinách používaných v lidské stravě na počátku 21. století. Zahrnuje poznatky o historii pěstování obilovin, složení jejich zrna a benefity a rizika jejich konzumace. Všímá si chorob, které mohou souviset s konzumací gliadinu - součásti lepku obilovin. Na druhé straně jsou v textu rozebírány benefity cereální - obilné stravy - v jejím působení na lidskou výživu. Publikace je společným dílem chemiků, potravinářů, lékařů a nutričních terapeutů. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1