Počet záznamů: 1
Teicholz, Nina - Autor
Vydání první - 493 stran : ilustrace ; 21 cm
ISBN 978-80-7462-996-9
Populárně naučná
Kovářová, Věra, - Překladatel
živočišné tuky výživa člověka racionální výživa
nasycené mastné kyseliny
populárně-naučné publikaceSignatura C 370.128 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Unifikovaný název Big fat surprise. Česky Údaje o názvu Tuk - velké překvapení : proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě / Nina Teichholzová ; z anglického originálu The big fat surprise: why butter, meat and cheese belong in a healthy diet ... přeložila Věra Kovářová Záhlaví-jméno Teicholz, Nina (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel V Brně : Jota, 2016 Fyz.popis 493 stran : ilustrace ; 21 cm ISBN 978-80-7462-996-9 Číslo nár. bibl. cnb002856860 Edice Populárně naučná Poznámky Terminologický slovník Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík Dal.odpovědnost Kovářová, Věra, 1983- (Překladatel)
Předmět.hesla nasycené mastné kyseliny Předmět.hesla živočišné tuky * výživa člověka * racionální výživa Forma, žánr populárně-naučné publikace Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 613.288 , 613.2 , (0.062) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce? Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1