Počet záznamů: 1  

Plynárenství


  1.  Perna, František, 1894-1977 - Autor - Autor úvodu atd.
    V Praze : Technicko-vědecké vydavatelství, 1952 - 628 s. : il. ; 25 cm
    Chemická technologie ;
      Špetl, František, - Autor   Riedl, Rudolf, - Autor
     plynárenství
     příručky
    Plynárenství
    Údaje o názvuPlynárenství. Část I. / napsali F. Perna, R. Riedl za spolupráce F. Špetla
    Záhlaví-jméno Perna, František, 1894-1977 (Autor) (Autor úvodu atd.)
    Vyd.údajeV Praze : Technicko-vědecké vydavatelství, 1952 (ST 05)
    Fyz.popis628 s. : il. ; 25 cm
    Číslo nár. bibl.cnb000408446
    Edice Chemická technologie (Technicko-vědecké vydavatelství) ; 4, 11
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Poznámky2200 výt.
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy a rejstříky
    Poznámky k uživatelskému určeníUrčeno pro posluchače vysokých škol a poslouží i výzkumným a provozním chemikům v plynárnách a koksárnách
    Dal.odpovědnost Špetl, František, 1903-1978 (Autor)
    Riedl, Rudolf, 1903- (Autor)
    Předmět.hesla plynárenství
    Forma, žánr příručky
    Konspekt662 - Výbušniny. Paliva
    MDT 662.76 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Plynárenství
    Kniha probírá vlastnosti svítiplynu, pojednává o složení a vlastnostech uhlí jako hlavní suroviny k jeho výrobě, podává teoretické základy odplynování, zvláště za vysokých teplot. V praktické části seznamuje s různými druhy plynárenských pecí, s jejich stavbou, obsluhou i provozem. Dále jsou probírány generátorové plyny, vodní plyny a jiné topné plyny, a to jak po stránce teorie jejich výroby, tak i pokud jde o popis generátorů a práce s nimi. Zvláštní stať je věnována podzemnímu zplynování v SSSR. V dodatcích jsou uvedeny předpisy o jakosti svítiplynu a pravidla pro záruky a záruční zkoušky příslušných zařízení. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.