Počet záznamů: 1  

Novodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování


  1.  Šturm, Jaromír - Autor
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1953 - 199 s.
    Knižnice chemického průmyslu Ř. chem. literatury
      Pirkl, Jaromír - Spolupracovník
     fotografické materiály
     příručky
    SignaturaC 13.337
    Umístění
    Novodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 13.337   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuNovodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování : určeno technikům a ostatním zaměstnancům průmyslu fotografického a též fotografující veřejnosti / Jaromír Šturm ; spolupráce: Jaromír Pirkl
    Záhlaví-jméno Šturm, Jaromír (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : SNTL, 1953 (Nový Bydžov : Hradecké tisk.)
    Fyz.popis199 s.
    ISBNKč 15.80
    Číslo nár. bibl.cnb000420026
    Edice Knižnice chemického průmyslu (SNTL)
    Řada chemické literatury
    Poznámky30030 výt.. S il.. Přehl. lit.. Věcný rejstřík
    Dal.odpovědnost Pirkl, Jaromír (Spolupracovník)
    Předmět.hesla fotografické materiály
    Forma, žánr příručky
    Konspekt77 - Fotografie. Fotografické postupy
    MDT 771.5 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Novodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování
    Kniha podává přehled výroby a zpracování fotografického materiálu jak pro černobílou tak i pro barevnou fotografii. V druhé části probírá výchozí látky pro výrobu fotografického materiálu (želatinu, stabilisátory, optické sensibilisátory, barvotvorné komponenty) a výrobu fotografických emulsí i pomocných vrstev. Upozorňuje i na theorii Gurney-Mottovu, která vykládá vznik latentního obrazu pomocí názorů kvantové theorie světla a na význam tak zvaných zárodků citlivosti v krystalové mřížce halogenidů stříbra, obsažených ve fotografické emulsi. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.