Počet záznamů: 1
Chléb
Treuille, Eric - Autor
Vyd. 1. - V Praze : Ikar, 2005 - 168 s. : barev. il. ; 29 cm
ISBN 80-249-0598-1
Ferrigno, Ursula - Jiná role O'Leary, Ian - Fotograf
chléb pečivo vaření
kuchařské recepty příručkySignatura B 46.093 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Údaje o názvu Chléb : připravený ručně nebo v domácí pekárně / Eric Treuille, Ursula Ferrignová ; fotografie Ian O'Leary ; [z anglického originálu ... přeložila Leona Maříková] Záhlaví-jméno Treuille, Eric (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje V Praze : Ikar, 2005 Fyz.popis 168 s. : barev. il. ; 29 cm ISBN 80-249-0598-1 Číslo nár. bibl. cnb001570816 Poznámky Terminologický slovník -- Obsahuje rejstřík Originál Bread Dal.odpovědnost Ferrigno, Ursula (Jiná role)
O'Leary, Ian (Fotograf)
Předmět.hesla chléb * pečivo * vaření Forma, žánr kuchařské recepty * příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55:664.661/.664 , 641/642 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Druh dok. KNIHY Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Zhotovení domácího chleba krok za krokem od přípravy základního těsta přes rozmanité vytvarování, glazování a posypání až k upečení v troubě či domácí pekárně. Více než 100 lahodných receptů z celého světa: chleby bílé, ochucené, chlebové placky, rychlé chleby - bageta, skotské dalamánky, partybrot, pitta, panettone, ekmek, bylinkově voňavá focaccia, hořkosladký čokoládový chlebíček, briošky, sváteční Vánoční štóla či challa. Rady a tipy jaké zvolit suroviny, informační přehled o době kynutí, pečení, teplotě trouby a možnosti využití domácí pekárny. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1