Počet záznamů: 1
Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology
Šilhánková, Ludmila, 1927-2011 - Autor
Vyd. 3., opr. a dopl., V nakladatelství Academia 1. vyd., (Jako opr. a dopl. reprint 2. vyd.) - Praha : Academia, 2002 - 363 s. : il. ; 21 cm
ISBN 80-200-1024-6
mikrobiologie potravinářská mikrobiologie biotechnologie
učebniceSignatura C 317.132 Umístění 578/579 - Virologie. Mikrobiologie Údaje o názvu Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology / Ludmila Šilhánková Záhlaví-jméno Šilhánková, Ludmila, 1927-2011 (Autor) Údaje o vydání Vyd. 3., opr. a dopl., V nakladatelství Academia 1. vyd., (Jako opr. a dopl. reprint 2. vyd.) Vyd.údaje Praha : Academia, 2002 Fyz.popis 363 s. : il. ; 21 cm ISBN 80-200-1024-6 Číslo nár. bibl. cnb001179716 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografie a rejstřík Předmět.hesla mikrobiologie * potravinářská mikrobiologie * biotechnologie Forma, žánr učebnice Konspekt 57 - Obecná biologie MDT 579.67 , 60 , 579+578 , 579 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 578/579 - Virologie. Mikrobiologie Druh dok. KNIHY Kniha seznamuje čtenáře se základy obecné mikrobiologie s důrazem na partie důležité z hlediska potravinářského průmyslu a biotechnologií. Zabývá se funkční cytologií mikroorganismů, mechanismem jejich rozmnožování a výživy, základy jejich metabolismu a genetiky, základy imunologie a imunochemie, vlivem vnějších činitelů na mikroorganismy i významem jednotlivých druhů v potravinářském a kvasném průmyslu. Publikace je určena studentům vysokých i středních škol se zaměřením na potravinářství. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1