Number of the records: 1
Escoffier, Auguste, 1846-1935 - Author
Hodkovičky : Pragma, 2007 - 936 s. : il.
ISBN 978-80-7205-240-0
francouzská jídla
kuchařské receptyCall number C 326.257 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Moje francouzská kuchyně / Auguste Escoffier ; [z francouzského originálu ... přeložil Vladimír Čadský] Main entry-name Escoffier, Auguste, 1846-1935 (Author) Issue data Hodkovičky : Pragma, 2007 Phys.des. 936 s. : il. ISBN 978-80-7205-240-0 National bibl. num. cnb001707863 Note Knihu doporučuje asociace kuchařů a cukrářů ČR Original Ma cuisine Subj. Headings francouzská jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.568(44) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Proslavených národních kuchyní je celá řada, jistě však nikdo nepopře, že mezi nimi zaujímá přední místo kuchyně francouzská. Je to prostě pojem. Ale i mezi knižními kuchařkami, které nás do ní zasvěcují, je jedna zcela výjimečná, a to ta, kterou sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier. Na svém klasickém díle Ma cuisine pracoval dlouhou řadu let a podařilo se mu v něm shromáždit základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie. Vydáním této knihy splácíme dlouholetý dluh českých nakladatelů vůči základnímu dílu světové kulinářské literatury. Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1