Number of the records: 1
Roden, Claudia, 1936- - Author
1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB/art, 2005 - 598 s. : il., portréty, faksim. ; 25 cm
ISBN 80-7341-686-7 (váz.) :
Fuksa, Vladimír - Translator
židovská jídla židovská kultura dějiny gastronomie
kuchařské receptyCall number B 53.147 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Kniha o židovské kuchyni : odysea ze Samarkandu a Vilniusu do dnešních dnů / Claudia Rodenová ; přeložil Vladimír Fuksa Main entry-name Roden, Claudia, 1936- (Author) Edition statement 1. vyd. v českém jazyce Issue data Praha : BB/art, 2005 Phys.des. 598 s. : il., portréty, faksim. ; 25 cm ISBN 80-7341-686-7 (váz.) : Kč 590,00 National bibl. num. cnb001628714 Note Přeloženo z angličtiny Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Original Book of Jewish food Another responsib. Fuksa, Vladimír (Translator)
Subj. Headings židovská jídla * židovská kultura * dějiny gastronomie Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.568(=411.16) , 316.723:26 , 641/642(091) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Kniha není pouze kuchařkou s židovskými recepty, ale i dějinami židovského národa. Ve více než 800 skvostných, originálních receptech, střídajících se s příběhy, vzpomínkami, historickými exkursy sleduje autorka fascinující vývoj židovské kuchyně. Recepty – mnohé z nich nebyly dosud zaznamenány – jsou doslova poklady, které autorka posbírala při svých cestách. Nabízí pouze to nejlepší z bohatství svých zdrojů a vše koření příhodami z cest, historickými zajímavostmi, anekdotami a příběhy lidí, kteří žijí v různých komunitách celého světa – od vesniček až po kdysi velkolepá centra židovské kultury, jako je Aleppo či Soluň. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBULoading…
Number of the records: 1