Number of the records: 1
Verma, Vinod, 1947- - Author
Vyd. 1. - Olomouc : Fontána, c2013 - 215 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7336-712-1 (brož.)
Šubrt, Michal - Translator
ájurvéda racionální výživa vegetariánská jídla
kuchařské recepty příručkyCall number C 353.214 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Ájurvédská kuchařka : alchymie harmonické stravy / Vinód Verma Main entry-name Verma, Vinod, 1947- (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Olomouc : Fontána, c2013 Phys.des. 215 s. : il. ; 21 cm ISBN 978-80-7336-712-1 (brož.) National bibl. num. cnb002502033 Note Obálkový podnázev: nejezte žádný odpad ani chemii Original Ayurvedic food culture Another responsib. Šubrt, Michal (Translator)
Subj. Headings ájurvéda * racionální výživa * vegetariánská jídla Form, Genre kuchařské recepty * příručky Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 615.8 , 613.2 , 641.564 , (083.12) , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Ájurvédská kuchařka není pouze souborem osvědčených receptů, ale zasvěceným pohledem do jedné z nejstarších stravovacích kultur světa. Tradiční indická kuchyně je vyhlášená svou originalitou a také důrazem na zdraví, který se do ní promítá díky ájurvédě – nejstarší dochované medicínské tradici na světě. Její neúnavná současná propagátorka Vinód Verma představuje téměř ideálního prostředníka pro sdílení tisíciletých poznatků Orientu modernímu racionálnímu čtenáři: ačkoli se autentickému ájurvédskému léčitelství věnuje již několik desetiletí, pracovala též mnoho let ve farmakologickém výzkumu, a velmi dobře se proto vyzná v západních medicínských přístupech ke stravě. V její knize najdete důraz na racionální zdůvodnění pro to co, jak a kdy správně jíst. Ačkoli jí sestavené recepty vycházejí z tisícileté indické moudrosti, suroviny k jejich přípravě si dnes snadno obstaráte na celé západní polokouli. A pokud vám nechybí špetka kulinářské invence, bude vám stačit znalost osmi zlatých principů ájurvédského stravování, abyste dokázali i z mála lokálních surovin vykouzlit pokrm, který bude na vaše tělo působit nejen výživně, ale též regeneračně a terapeuticky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1