Number of the records: 1
Pokorová, Petra, 1974- - Author
Vyd. 1. - Praha : Forsapi, c2013 - 139 s. : barev. il. ; 22 cm
ISBN 978-80-87250-23-5 (váz.)
Rady lékaře, průvodce dietou ;
dialyzovaní pacienti dietoterapie dietní jídla
příručky kuchařské receptyCall number C 355.882 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Title statement Výživa dialyzovaných pacientů / Petra Pokorová Main entry-name Pokorová, Petra, 1974- (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : Forsapi, c2013 Phys.des. 139 s. : barev. il. ; 22 cm ISBN 978-80-87250-23-5 (váz.) National bibl. num. cnb002536275 Edition Rady lékaře, průvodce dietou ; 16 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Subj. Headings dialyzovaní pacienti * dietoterapie * dietní jídla Form, Genre příručky * kuchařské recepty Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 616.61-78-052 , 613.2.03 , 615.874.2 , 641.563 , (035) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Document kind BOOKS Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných. Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1