Number of the records: 1  

Výživa dialyzovaných pacientů

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Pokorová, Petra, 1974- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Forsapi, c2013 - 139 s. : barev. il. ; 22 cm
    ISBN 978-80-87250-23-5 (váz.)
    Rady lékaře, průvodce dietou ;
     dialyzovaní pacienti  dietoterapie  dietní jídla
     příručky  kuchařské recepty
    Call numberC 355.882
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Výživa dialyzovaných pacientů
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 355.882   

    Title statementVýživa dialyzovaných pacientů / Petra Pokorová
    Main entry-name Pokorová, Petra, 1974- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Forsapi, c2013
    Phys.des.139 s. : barev. il. ; 22 cm
    ISBN978-80-87250-23-5 (váz.)
    National bibl. num.cnb002536275
    Edition Rady lékaře, průvodce dietou ; 16
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Subj. Headings dialyzovaní pacienti * dietoterapie * dietní jídla
    Form, Genre příručky * kuchařské recepty
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 616.61-78-052 , 613.2.03 , 615.874.2 , 641.563 , (035) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Document kindBOOKS
    Výživa dialyzovaných pacientů
    Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných. Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.