Number of the records: 1  

Kuchařka při onemocnění dnou

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Milatová, Růžena - Author
    Vyd. 1. - Praha : Vyšehrad, 2013 - 76 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7429-399-3 (brož.) :
    Vaříme s dietní sestrou
     dna  dietní jídla
     kuchařské recepty
    Call numberC 355.944
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Kuchařka při onemocnění dnou
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 355.944   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 355.944 a   

    Title statementKuchařka při onemocnění dnou : dieta bez purinů : 118 receptů / Růžena Milatová
    Portion of titleDieta bez purinů
    Main entry-name Milatová, Růžena (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Vyšehrad, 2013
    Phys.des.76 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7429-399-3 (brož.) : Kč 158,00
    National bibl. num.cnb002536122
    Edition Vaříme s dietní sestrou
    Subj. Headings dna * dietní jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 616.72-002.78 , 641.563 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Document kindBOOKS
    Kuchařka při onemocnění dnou
    Tato kuchařka je určená pacientům, kterým byla diagnostikována dna a vysoká hladina kyseliny močové. Dna neboli podagra či lidově pakostnice je onemocnění projevující se metabolickou poruchou purinů. Projevuje se zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi a ukládáním krystalek její soli do kloubů, ledvin a šlach, nebo jejich okolí. Uložené krystalky vyvolávají bolestivé zarudnutí a až akutní záchvat. Nejzávažnějším projevem této choroby je ukládání kyseliny močové do ledvin, kde může tvořit písek, kameny, vyvolat záněty a v nejtěžších případech přivodit selhání ledvin. Kuchařka je návodem na stravování v akutním stadiu nemoci, ale i pomocníkem ve výběru potravin ve stadiu chronického onemocnění k předcházení problémů spojených s akutními stavy. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.