Number of the records: 1
Chutně po infarktu
Müller, Sven-David, 1969- - Author
Vyd. 1. - Praha : Ikar, 2014 - 93 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-249-2373-4 (váz.)
Pro zdraví
Junghans, Birgit - Author Hörist, Klaudia - Author Burianová, Milada - Translator
infarkt myokardu dietoterapie dietní jídla
příručky kuchařské receptyCall number C 357.039 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Title statement Chutně po infarktu : co všechno přispívá ke zdavé výživě srdce / Sven-David Müller, B. Junghansová, K. Höristová ; [z německého originálu ... přeložila Milada Burianová] Main entry-name Müller, Sven-David, 1969- (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : Ikar, 2014 Phys.des. 93 s. ; 21 cm ISBN 978-80-249-2373-4 (váz.) National bibl. num. cnb002519938 Edition Pro zdraví (Ikar) Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstříky Original Genussvoll essen nach dem Herzinfarkt Another responsib. Junghans, Birgit (Author)
Hörist, Klaudia (Author)
Burianová, Milada (Translator)
Subj. Headings infarkt myokardu * dietoterapie * dietní jídla Form, Genre příručky * kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 616.127-005.8 , 615.874.2 , 641.563 , (035) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Document kind BOOKS Choroby srdce a cév se v době blahobytu, kdy se nesprávně stravujeme a nesportujeme, týkají stále většího počtu obyvatelstva. Infarktu myokardu lze předejít cílenou nutriční terapií. Silné srdce má jenom ten, kdo se stravuje zodpovědně. Dozvíte se, jak správnými živinami kontrolovat krevní tlak a jak dostat pod kontrolu vlastní hodnoty cholesterolu. To vše naprosto přirozeně a bez vedlejších účinků. Sami uvidíte, že vhodné recepty udělají ze zdravějšího života požitek. A pokud jste už infarkt prodělali, pak dodržujte jasné zásady: nekouřit, nepít alkohol, začít sportovat a správně se stravovat. Vhodná nutriční terapie: čerstvé ovoce, zelenina, celozrnný chléb, brambory, obilí, rýže, těstoviny, luštěniny, saláty, bylinky, vybrané ryby, 2 až 21 l tekutin – nejlépe voda a minerální vody, ovocné čaje, vláknina rozpustná ve vodě, když olej, tak olivový, slunečnicový, vitaminová ACE šťáva, ořechy Nevhodná nutriční terapie: ztužené tuky na smažení a fritování, tučná masa, tučné ryby, uzeniny, vnitřnosti, smažené pokrmy, máslo, paštiky, sladkosti, moučníky, bílé pečivo Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1