Number of the records: 1
Pálíme ovoce
Hagmann, Klaus, 1962- - Author
2. vyd. - [Líbeznice] : Víkend, 2009 - 95 s. : barev. il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7433-011-7 (váz.)
Essich, Birgit - Author Uhrová, Helena - Translator
pálenky lihoviny likéry výroba alkoholických nápojů
příručkyCall number C 358.401 Umístění 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje Title statement Pálíme ovoce : jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu / Klaus Hagmann, Birgit Essich ; [z německého originálu ... přeložila Helena Uhrová] Main entry-name Hagmann, Klaus, 1962- (Author) Edition statement 2. vyd. Issue data [Líbeznice] : Víkend, 2009 Phys.des. 95 s. : barev. il. ; 21 cm ISBN 978-80-7433-011-7 (váz.) National bibl. num. cnb002027418 Note Terminologický slovník. Obsahuje rejstřík Original Obst brennen Another responsib. Essich, Birgit (Author)
Uhrová, Helena (Translator)
Subj. Headings pálenky * lihoviny * likéry * výroba alkoholických nápojů Form, Genre příručky Conspect 663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin UDC 663.551.5 , 663.5 , 663.83 , 641.87:663.82 , (035) Country Česko Language čeština URL http://toc.nkp.cz/NKC/201004/contents/nkc20102027418_1.pdf Ve volném výběru 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje Document kind BOOKS Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1