Number of the records: 1  

Pálíme ovoce

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Hagmann, Klaus, 1962- - Author
    2. vyd. - [Líbeznice] : Víkend, 2009 - 95 s. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7433-011-7 (váz.)
      Essich, Birgit - Author   Uhrová, Helena - Translator
     pálenky  lihoviny  likéry  výroba alkoholických nápojů
     příručky
    Call numberC 358.401
    Umístění 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje
    Pálíme ovoce
    BranchPlaceInfoSignature
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 358.401 a   

    Title statementPálíme ovoce : jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu / Klaus Hagmann, Birgit Essich ; [z německého originálu ... přeložila Helena Uhrová]
    Main entry-name Hagmann, Klaus, 1962- (Author)
    Edition statement2. vyd.
    Issue data[Líbeznice] : Víkend, 2009
    Phys.des.95 s. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7433-011-7 (váz.)
    National bibl. num.cnb002027418
    NoteTerminologický slovník. Obsahuje rejstřík
    OriginalObst brennen
    Another responsib. Essich, Birgit (Author)
    Uhrová, Helena (Translator)
    Subj. Headings pálenky * lihoviny * likéry * výroba alkoholických nápojů
    Form, Genre příručky
    Conspect663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    UDC 663.551.5 , 663.5 , 663.83 , 641.87:663.82 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    URL http://toc.nkp.cz/NKC/201004/contents/nkc20102027418_1.pdf
    Ve volném výběru663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje
    Document kindBOOKS
    Pálíme ovoce
    Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.