Number of the records: 1  

Nevíte, co jíte

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Fořt, Petr, 1946- - Author
    1. vyd. - Brno : BizBooks, 2014 - 264 s. ; 24 cm
    ISBN 978-80-265-0274-6 (váz.)
      Mach, Ivan, - Author
     výživa člověka  sacharidy  tuky  kuchyňská sůl  racionální výživa  péče o zdraví  prevence onemocnění
     monografie
    Call numberC 359.609
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Nevíte, co jíte
    BranchPlaceInfoSignature
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 359.609 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 359.609   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 359.609 a   

    Title statementNevíte, co jíte : jak vás klame potravinářský průmysl / Petr Fořt, Ivan Mach
    Main entry-name Fořt, Petr, 1946- (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataBrno : BizBooks, 2014
    Phys.des.264 s. ; 24 cm
    ISBN978-80-265-0274-6 (váz.)
    National bibl. num.cnb002635403
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografie a rejstřík
    Another responsib. Mach, Ivan, 1952- (Author)
    Subj. Headings výživa člověka * sacharidy - zdravotní aspekty * tuky - zdravotní aspekty * kuchyňská sůl - zdravotní aspekty * racionální výživa * péče o zdraví * prevence onemocnění
    Form, Genre monografie
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.2 , 613.263 , 613.268+613.288 , 664.4 , 613.2 , 613 , 616-084 , 614 , 616 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Document kindBOOKS
    Nevíte, co jíte
    Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky?. Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.