Number of the records: 1
Technologie přípravy pokrmů 5
2. vyd. - Praha : Fortuna, 2008 - 135 s., [16] s. barev. obr. příl. ; il. ; 30 cm
ISBN 978-80-7373-026-0 (brož.)
Sedláčková, Hana, - Author
studená jídla předkrmy dietní jídla národní jídla gastronomie
kuchařské recepty učebnice středních škol učebnice učňovských školCall number B 54.417 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Technologie přípravy pokrmů 5. : učebnice pro střední odborná učiliště, učební obory kuchař-kuchařka, kuchař-číšník, číšník-servírka a pro hotelové školy / Hana Sedláčková ... [et al.] Edition statement 2. vyd. Issue data Praha : Fortuna, 2008 Phys.des. 135 s., [16] s. barev. obr. příl. ; il. ; 30 cm ISBN 978-80-7373-026-0 (brož.) National bibl. num. cnb001852358 Note Obálkový podnázev: pokrmy studené kuchyně, teplé předkrmy, zásady dietního stravování, strava jiných národů, gastronomická pravidla Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Another responsib. Sedláčková, Hana, 1925-2020 (Author)
Subj. Headings studená jídla * předkrmy * dietní jídla * národní jídla * gastronomie Form, Genre kuchařské recepty * učebnice středních škol * učebnice učňovských škol Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice UDC 641.84 , 641.822 , 641.561 , 641/642 , 641.568 , (083.12) , (075.3) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. Publikace: Technologie přípravy pokrmů 5 - 2. vydání - Hana Sedláčková. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1