Number of the records: 1
Raab, Miroslav, 1938- - Author
V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014 - 143 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7272-629-5
Sporáček ;
molekulární gastronomie potravinářská chemie
populárně-naučné publikaceCall number C 360.195 Umístění 664 - Potravinářství Title statement Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme / Miroslav Raab Portion of title Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme Varying form of title Obálkový a hřbetní název: Molekulární kuchyně Main entry-name Raab, Miroslav, 1938- (Author) Issue data V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014 Phys.des. 143 s. : il. ; 21 cm ISBN 978-80-7272-629-5 National bibl. num. cnb002648180 Edition Sporáček ; 6 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Subj. Headings molekulární gastronomie * potravinářská chemie Form, Genre populárně-naučné publikace Conspect 664 - Potravinářský průmysl UDC 641:663/664 , 663/664:54 , (0.062) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 664 - Potravinářství Document kind BOOKS Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích. Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1