Number of the records: 1  

Struktura a vlastnosti koordinačních sloučenin

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Vlček, Antonín A., 1927-1999 - Author
    1. vyd. - Praha : Academia, 1966 - 450, [1] s. ; 8°
     koordinační sloučeniny
     studie
    Call numberC 57.662
    Umístění
    Struktura a vlastnosti koordinačních sloučenin
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 57.662   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementStruktura a vlastnosti koordinačních sloučenin / Antonín A. Vlček
    Main entry-name Vlček, Antonín A., 1927-1999 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Academia, 1966 (KNT 5)
    Phys.des.450, [1] s. ; 8°
    National bibl. num.cnb000489152
    NoteS tb. a grafy v textu. Obálka a vazba: Adolf Černý. 850 výt.. Věcný rejstřík. Přehledy lit.. Zn.. Pozn.
    Subj. Headings koordinační sloučeniny
    Form, Genre studie
    Conspect54 - Chemie. Mineralogické vědy
    UDC 54-386 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Struktura a vlastnosti koordinačních sloučenin
    Výzkum koordinačních sloučenin je podán na podkladě moderní kvantové teorie chemické vazby. Z matematických pomůcek používá autor teorie grup, bodových grup symetrie, symetrických operátorů, vektorové analýzy, teorie matic a poruchového počtu. Jejich pomocí osvětluje teoretické zákonitosti; opírá se přitom o experimentální základ. Zabývá se zevrubně různými druhy spekter, např. vibračními a kvadrupólovými. Probírá vlivy magnetických polí, elektronovou a nukleární paramagnetickou rezonanci, magnetickou a elektrickou susceptibilitu, optickou aktivitu a termodynamické i chemické vlastnosti koordinačních sloučenin. Hlavní pozornost je věnována interpretaci vlastností koordinačních sloučenin a jejich předvídání. Monografie zaplňuje mezeru v naší původní literatuře. Zdroj anotace: Národní knihovna České Republiky
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.