Number of the records: 1  

Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Fuchs, Martin, 1958- - Author
    První vydání - 199 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN 978-80-204-4644-2
    Edice postgraduální medicíny
     alergie na potraviny  potravinová intolerance  potravinové alergeny  patologická fyziologie  kazuistiky (lékařství)
     kolektivní monografie
    Call numberC 375.621
    Umístění 616 - Patologie obecně. Alergie
    Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 06.11.2024)C 375.621   

    Title statementKazuistiky z potravinové alergie a intolerance / Martin Fuchs et al.
    Main entry-name Fuchs, Martin, 1958- (Author)
    Edition statementPrvní vydání
    PublicationPraha : Mladá fronta, 2017
    Phys.des.199 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN978-80-204-4644-2 Kč 390.00
    National bibl. num.cnb002958434
    Edition Edice postgraduální medicíny
    Subj. Headings alergie na potraviny * potravinová intolerance * potravinové alergeny * patologická fyziologie * kazuistiky (lékařství)
    Form, Genre kolektivní monografie
    Conspect616 - Patologie. Klinická medicína
    UDC 616-092.19:613.2 , 616-02.19:613.26/.29 , 616-092.19:613.26/.29 , 616-092 , 616.1/.9-052-07/-08 , (048.8:082)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru616 - Patologie obecně. Alergie
    Document kindBOOKS
    Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance
    V roce 2016 vyšla kniha Potravinová alergie a intolerance. Pojmy nabitou teorii nelze však přečíst, natož vstřebat na „jediný zátah“. Pro pochopení možných souvislostí by měla posloužit tato navazující sbírka pacientských osudů, resp. sbírka kazuistik potravinových alergií a intolerancí. Z dílny stejných autorů se zrodily příběhy jednoduché i složité, častější i méně obvyklé, druhově specifické i zkříženě reagující, čisté i záhadné. Konečný výběr se opíral o jedinou hodnotu, a to přispět k obecnému povědomí, že je mezi námi 5 % populace s potravinovou alergií a ještě více s potravinovou intolerancí. A že tito pacienti často potřebují pomoc, rychlou, ráznou a kvalifikovanou. A že jde na druhé straně o komplikovaný běh „na dlouhou trať“, stále častěji o problém celoživotní. Každá kazuistika tak zároveň usiluje o uplatnění teoretických znalostí na obtížemi obtěžkaných pacientech, kterých v našich ambulancích neustále přibývá. Každý konkrétní případ chce medicínsky poučit, posunout dopředu, nechce lékaře právnicky znejistit. Najdou se tu příběhy kojenců, dětí i dospělých. Najdou se zde alergie na základní potraviny i na ty méně často konzumované. Najde se potravinová alergie nebo intolerance s příznaky akutními, subakutními i chronickými. Jednotlivé kazuistiky poodhalují možnosti diagnostiky, anamnestické i laboratorní. Odkrývají výhody i limity kožních i jiných expozičních testů, jakož i přínos a možná úskalí  molekulární biologie, resp. komponentové diagnostiky. První zmiňovaná kniha by mohla a měla přispět k rozšíření vzdělání, tato knížka by naopak měla nabídnout každému lékaři právě toho jeho konkrétního pacienta.   Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.