Number of the records: 1
Fabešová, Iveta, 1984- - Author
1. vyd. - V Praze : CookBook, 2010 - 158 s. : barev. il., portréty ; 25 cm
ISBN 978-80-903944-9-0
dezerty moučníky francouzská jídla
kuchařské receptyCall number C 395.528 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Title statement Iveta & sladká Francie : nejlepší francouzské dezerty, které zvládnete i vy / [Iveta Fabešová] Varying form of title Iveta a sladká Francie Main entry-name Fabešová, Iveta, 1984- (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data V Praze : CookBook, 2010 Phys.des. 158 s. : barev. il., portréty ; 25 cm ISBN 978-80-903944-9-0 National bibl. num. cnb002155606 Note Souběžné francouzské názvy receptů Subj. Headings dezerty * moučníky * francouzská jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.85 , 641.568(44) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Document kind BOOKS Dělat dobrou gastronomii bez lásky a otevřeného srdce jednoduše nejde. Normální strávník to zkrátka a dobře pozná. Většina lidí v této zemi se domnívá, že vařit a péct profesionálně může jen ten, kdo vystudoval na kuchaře, má to tedy státem dovolené, ofi ciálně potvrzené. Jen proto, aby pár puritánů nemohlo říkat, jak je možné, že ten vaří tady a ten vydává knihu o vaření a ten povídá o vaření a nemá na to ani školu. Já si to jednoduše nemyslím. Z praxe vím o mnoha lidech u nás i ve světě, kteří ten vstupní glejt (nebo povolení) do gastronomie nemají nebo si dodělali papíry s razítkem „pozor, umím vařit“ o mnoho let později. Ostatně o dobré restauraci nerozhoduje výuční list, ale to, jestli se do ní hosté vracejí nebo jestli je plná. Tvrdím, že jeden amatér s velkým srdcem pro věc zmůže více než deset znuděných vyučených profesionálů. V gastronomii to platí obzvlášť. Iveta je toho dobrým příkladem. Vzdělaná mladá dáma s fenomenálním nadšením pro gastronomii, pečení a cukrařinu především. Jsem přesvědčen, že našla své místo na slunci. Minimálně tato kniha laskavého čtenáře jednoduše přesvědčí o pravosti mých slov. V této zemi kvalitních cukrářů ubývá. Myslím si, že velmi brzy jejich řady rozšíří cukrářka s velkým srdcem, smyslem pro detail a s pokorou, která je v gastronomii tolik potřebná. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1