Number of the records: 1
Kučíková, Marta - Author
První vydání - 234 stran : ilustrace ; 19 cm
ISBN 978-80-204-5424-9
Knechtlová, Ivona - Illustrator
italská jídla
kuchařské recepty humoristické příběhyCall number C 389.869 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Title statement Po italsku do hubky / Marta Kučíková ; ilustrace Ivona Knechtlová Main entry-name Kučíková, Marta (Author) Edition statement První vydání Publication Praha : Mladá fronta, 2019 Phys.des. 234 stran : ilustrace ; 19 cm ISBN 978-80-204-5424-9 Kč 299.00 National bibl. num. cnb003132605 Note Obálkový podnázev: pár receptů a laskavých drbů z italského podhůří Another responsib. Knechtlová, Ivona (Illustrator)
Z cyklu Italské postřehy. 3
Subj. Headings italská jídla Form, Genre kuchařské recepty * humoristické příběhy Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.568(450) , (083.12) , (0:82-321.5) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Document kind BOOKS Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1