Number of the records: 1  

Úprava rud a užitkových nerostů nekovových

  1. book

    book


     Špetl, František, 1903-1978 - Author
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1954 - 595, [1] s. : [1] příl. ; 8°
    Řada báňské literatury
     úpravnictví  rudy
     monografie
    Call numberC 17.900/1
    Umístění
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 17.900/1   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementÚprava rud a užitkových nerostů nekovových : Určeno pro stř. a vyš. techn. kádry v úpravnictví, projekční a výzkum. ústavy, vys. a stř. školy techn., geology, mineralogy, hutníky, chemiky a mechaniky různých prům. odvětví. 1. díl, Úprava rud / František Špetl
    Portion of titleÚprava rud
    Main entry-name Špetl, František, 1903-1978 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : SNTL, 1954 (Mladá fronta)
    Phys.des.595, [1] s. : [1] příl. ; 8°
    National bibl. num.cnb000679022
    Edition Řada báňské literatury
    NoteS il.. Přehl. lit.. 1500 výt.
    Subj. Headings úpravnictví * rudy
    Form, Genre monografie
    Conspect622 - Hornictví
    UDC 553.3/.4 , 622.34 , 622.7 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    O způsobech, kterými jsou nerostné suroviny zušlechťovány před jejich dalším zpracováním a zužitkováním, je pojednáno nejprve všeobecně. Autor předpokládá že čtenář zná základní úpravenské pojmy a operace, a proto jeuvádíjenvezkrácené formě, za to podrobněji se zabývá zdokonalením, k nimž došlo v úpravnictví v poslední době. Laboratorním úpravenským výzkumem se kniha nezabývá. Popisuje různé přístroje a zařízení a uvádícelouřadudůležitýchtechnologických schemat. Rozdělení látky do dvou dílů, z nichž první pojednává o úpravě rud, druhý o úpravě užitkových nerostů nekovových, je provedeno z praktických důvodů. Při sepisování knihy se autoropíralocizojazyčnou, hlavněvšak sovětskou literaturu a o vlastní poznatky.
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.