Number of the records: 1  

Zábřežsko v období feudalismu do roku 1848


  1.  Březina, Jan, 1877-1962 - Author
    494 stran, 13 nečíslovaných stran černobílých obrazových příloh : mapy.
    Vlastivěda šumperského okresu ;
      Spurný, František, - Author of introduction
     regionální geografie  sídelní geografie  dějiny  obyvatelstvo    vesnice    středověk  novověk
     Zábřeh (Šumperk, Česko : oblast)
     monografie
    Zábřežsko v období feudalismu do roku 1848
    Title statementZábřežsko v období feudalismu do roku 1848 / Jan Březina ; k vydání připravil a úvod napsal František Spurný.
    Main entry-name Březina, Jan, 1877-1962 (Author)
    PublicationV Ostravě : Krajské nakladatelství, 1963.
    Phys.des.494 stran, 13 nečíslovaných stran černobílých obrazových příloh : mapy.
    National bibl. num.cnb000474157
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    NoteObsahuje vysvětlivky odborných historických termínů. Ilustrovaný titulní dvoulist
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Another responsib. Spurný, František, 1927-2004 (Author of introduction)
    Subj. Headings regionální geografie * sídelní geografie * dějiny * obyvatelstvo * dějiny osídlení * vesnice * panství * středověk * novověk * Zábřeh (Šumperk, Česko : oblast)
    Form, Genre monografie
    Conspect913 - Regionální geografie
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Zábřežsko v období feudalismu do roku 1848
    První díl šestisvazkové Vlastivědy šumperského okresu, navazující na torzo Moravské vlastivědy, jejíž první svazek vyšel před patnácti lety. Je věnován vlastivědě Zábřežska a pojednává v prvním oddíle o jeho poloze, horstvu,vodstvu, podnebí, geologických poměrech a květeně, v druhém oddíle zachycuje život jeho lidu a v třetím, nejrozsáhlejším, sleduje historický vývoj obcí a panství do r. 1848. Na závěr je připojen přehled zaniklých vsí na Zábřežsku. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.