Number of the records: 1  

Rozhovory od Bakerova jezera


  1.  Svoboda, Josef, 1929-2022 - Author
    Vyd. 1. - Luhačovice : Atelier IM, 2002 - 223 s., [8] s. barev. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN 80-85948-48-6
      Nováček, Pavel, - Author
     globální problémy životního prostředí  globalizace  evoluce (biologie)  evoluce (biologie)  globální problémy
     úvahy  rozhovory
    Rozhovory od Bakerova jezera
    Title statementRozhovory od Bakerova jezera : na hranici reality, meta-reality a fikce / Josef Svoboda, Pavel Nováček
    Main entry-name Svoboda, Josef, 1929-2022 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataLuhačovice : Atelier IM, 2002
    Phys.des.223 s., [8] s. barev. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN80-85948-48-6
    National bibl. num.cnb001197357
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Another responsib. Nováček, Pavel, 1961- (Author)
    Subj. Headings globální problémy životního prostředí * globalizace * evoluce (biologie) - filozofické aspekty * evoluce (biologie) - náboženské aspekty * globální problémy
    Form, Genre úvahy * rozhovory
    Conspect316.4 - Sociální procesy
    UDC 504 , 316.422 , 575.8 , 101 , 2-1 , 316.423 , (047.53) , (0:82-4)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Rozhovory od Bakerova jezera
    V malebném prostředí Bakerova jezera u Hudsonova zálivu v Kanadě se setkali dva vědci: specialista na ekologii Arktidy a odborník na globální problémy lidstva. Začali spolu diskutovat a své rozhovory nakonec publikovali v této knížce. Témata jejich hovorů jsou předem dána vědními obory, v nichž oba působí - zahrnují široké spektrum problémů od klimatických změn na Zemi a vývoje životního prostředí až po problémy rozvojových zemí, proces globalizace i vývoj náboženského smýšlení. Oba autory zajímá hlavně lidstvo, a to v pohybu a vývoji od minulosti až k nejisté budoucnosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.