Number of the records: 1
Havlů, Karina, 1951-2018 - Author
Praha : Vyšehrad, 2003 - 127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
ISBN 80-7021-616-6
zeleninová jídla luštěninová jídla
kuchařské receptyTitle statement Luštěninová kuchařka : 237 receptů / Karina Havlů Main entry-name Havlů, Karina, 1951-2018 (Author) Issue data Praha : Vyšehrad, 2003 Phys.des. 127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm ISBN 80-7021-616-6 National bibl. num. cnb001246366 Note K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ Subj. Headings zeleninová jídla * luštěninová jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.55:635.1/.8 , 641.55:635.65 , (083.12) Country Česko Language čeština Document kind BOOKS V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, které v kombinaci s bílkovinami z obilovin mohou nahradit bílkoviny živočišného zdroje. Lidé si však často pletou luštěniny se zeleninou. Je proto nutné rozlišovat mezi zelenou fazolkou /zeleninou/ a fazolí /luštěninou/ a stejně tak mezi zeleným hráškem - luskem /zeleninou/ a hrachem /luštěninou/. O obou variacích se mluví v příslušných kapitolách. Dále je v knize předloženo několik krátkých a užitečných rad ohledně luštěnin, po kterých autorka nabízí nemalý výběr zajímavých kuchařských předpisů. Jsou řazeny tradičně podle pokrmu /polévky, hlavní jídla, saláty, sojové maso i tofu/. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeLoading…
Number of the records: 1