Number of the records: 1  

Mechanika kontinua


  1.  Brdička, Miroslav, 1913-2007 - Author
    Vyd. 2., opr. - Praha : Academia, 2000 - 799 s. : il. ; 24 cm
    ISBN 80-200-0772-5
    Česká matice technická ;
      Samek, Ladislav, - Author
     mechanika kontinua
     učebnice
    Mechanika kontinua
    Title statementMechanika kontinua / Miroslav Brdička, Ladislav Samek, Bruno Sopko
    Main entry-name Brdička, Miroslav, 1913-2007 (Author)
    Edition statementVyd. 2., opr.
    Issue dataPraha : Academia, 2000
    Phys.des.799 s. : il. ; 24 cm
    ISBN80-200-0772-5
    National bibl. num.cnb000971225
    Edition Česká matice technická (Academia)
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    NoteObsahuje rejstřík
    Another responsib. Samek, Ladislav, 1930- (Author)
    Subj. Headings mechanika kontinua
    Form, Genre učebnice
    Conspect532 - Mechanika tekutin obecně. Mechanika kapalin
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    UDC 532 , (075)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Mechanika kontinua
    Kniha pojednává o klasické teorii pružnosti a o proudění dokonalých nebo viskózních tekutin. Předkládá jednotnou soustavu představ a obecných principů mechaniky kontinua, společných v podstatě všem oborům mechaniky tuhých látek a tekutin. Nejprve jsou v dostatečném rozsahu vyloženy základy tenzorového počtu a pak jsou matematicky formulovány základní představy o napětí a deformaci a odvozeny základní rovnice lineární elasticity. V části věnované mechanice tekutin jsou odvozeny rovnice statiky, kinematiky a dynamiky tekutin a je vyšetřován pohyb dokonalých nebo viskózních tekutin. Kniha je určena studentům vysokých škol univerzitního i technického typu, promovaným studentům (doktorandům), vědeckým a výzkumným pracovníkům v inženýrských vědách nebo v interdisciplinárních oborech aplikované matematiky, fyziky apod. Zdroj anotace: Zbozi.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.