Number of the records: 1
Communicative Czech
1. vyd. - Praha : Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy, 1995 - 262 s.
ISBN 80-901947-2-9
Rešková, Ivana - Other Pintarová, Magdalena - Other Franta, Jiří, - Illustrator
čeština
učebniceCall number B 37.905 Umístění 811.162.3 - Čeština jako cizí jazyk. Pro cizince Title statement Communicative Czech : (elementary Czech) / Věra Bednářová, Magdalena Pintarová [ilustrace Jiří Franta ... et al.] Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy, 1995 Phys.des. 262 s. ISBN 80-901947-2-9 National bibl. num. cnb000110744 Another responsib. Rešková, Ivana (Other)
Pintarová, Magdalena (Other)
Franta, Jiří, 1978- (Illustrator)
Another responsib. Univerzita Karlova. Ústav jazykové a odborné přípravy (Other)
Subj. Headings čeština Form, Genre učebnice Conspect 811.162.3 - Čeština 37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice UDC 811.162.3 , (075) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 811.162.3 - Čeština jako cizí jazyk. Pro cizince Document kind BOOKS Učebnice je první částí kompletu učebnic, které mají studenty dovést k pokročilé úrovni znalostí jazyka. Je určena úplným či tzv. falešným začátečníkům. Je psána na základě angličtiny. Mohou ji však používat i zájemci bez znalostí angličtiny, nebo? instrukce ke cvičením jsou také v češtině. Hlavním cílem učebnice je, aby studenti zvládli autentickou, komunikativní češtinu. K učebnici je vydána kazeta s texty a dialogy z lekcí a doplňkovými materiály. K výběrovému použití je určen Pracovní sešit. Pokračováním je učebnice Communicative Czech Intermediate Czech.Předkládaná publikace je určena lékařům, farmaceutům, zdravotním sestrám a především nutričním terapeutům, kterým by měla zprostředkovat základní orientaci v léčbě dietou a poskytnout informace o významu potravin v prevenci a léčbě chorob. Potraviny a způsob výživy se podílejí na vzniku až 75 % veškerých onemocnění, přičemž u mnohých z nich, jako je například ateroskleróza, hypertenze a cukrovka, jsou hlavními faktory. Dietologie se tudíž řadí k významným medicínským oborům. Kniha je zaměřena na praktické klinické informace, kromě četných tabulek zahrnuje i příklady jídelníčků vhodných pro konkrétní onemocnění. Zvláštní pozornost je věnována dietním opatřením u dětí jednotlivých věkových kategorií. Závěrečnou část knihy tvoří abecední přehled dietologických pojmů a obsáhlá tabulka kalorických hodnot nejčastěji používaných potravin. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBULoading…
Number of the records: 1