Number of the records: 1  

Domácí výroba moštů

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Hanousek, Miloš, 1922- - Author
    1. vyd. - Praha : Grada, 2006 - 75 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN 80-247-1445-0
    Česká zahrada ;
     ovocné nápoje  mošty  konzervování ovoce
     příručky
    Call numberC 321.275
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Domácí výroba moštů
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 321.275   

    Title statementDomácí výroba moštů / Miloš Hanousek
    Main entry-name Hanousek, Miloš, 1922- (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Grada, 2006
    Phys.des.75 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN80-247-1445-0
    National bibl. num.cnb001568909
    Edition Česká zahrada
    NoteTerminologický slovníček
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings ovocné nápoje * mošty * konzervování ovoce
    Form, Genre příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.4:634.1/.8 , 663.316+663.346 , 663.236:634.1/.8 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Domácí výroba moštů
    Kniha je určena pěstitelům ovoce, kteří si chtějí vyrobit mošt sami doma, z menší úrody a to třeba každý den. Dále i těm, kdo chtějí mít jistotu, že získaný mošt je právě z jejich ovoce, že není chemicky ošetřen, kromě toho si mohou smíchat různé ovoce podle své chuti. V publikaci jsou uvedeny různé možnosti tohoto zpracování i s recepturou. Zájemci o moštování jsou tu k dispozici dostatečně podrobné popisy technologie výroby moštu a obrázky zařízení, která jsou k moštování zapotřebí. Zčásti jsou k dostání ve specializovaných obchodech za rozumné ceny, zčásti si je zahrádkáři mohou vyrobit sami, s čímž má autor vlastní zkušenosti. Proto tu jsou i návody na domácí výrobu některých zařízení.Z obsahu: užitkové hodnoty a složky ovoce, ovoce vhodné k moštování, schéma zpracování tvrdého ovoce, zařízení pro přípravu ovoce, drcení, lisování, sterilizace, přímá spotřeba, skladování, výroba jablečného vína a kalvadosu, plnění, využití vylisované drtě, bezpečnostní a hygienické zásady atd. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.