Number of the records: 1  

Funkční potraviny


  1.  Kalač, Pavel, 1943- - Author
    České Budějovice : Dona, 2003 - 130 s. ; 20 cm
    ISBN 80-7322-029-6
     racionální výživa  nutraceutika  prevence onemocnění
     příručky
    Call numberC 310.790
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 310.790   

    Title statementFunkční potraviny : kroky ke zdraví / Pavel Kalač
    Main entry-name Kalač, Pavel, 1943- (Author)
    Issue dataČeské Budějovice : Dona, 2003
    Phys.des.130 s. ; 20 cm
    ISBN80-7322-029-6 Kč 95,00
    National bibl. num.cnb001197602
    NoteTerminologický slovník
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings racionální výživa * nutraceutika * prevence onemocnění
    Form, Genre příručky
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.26/.29 , 616-084 , 613.2 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Document kindBOOKS
    Funkční potraviny
    Funkční potraviny
    Funkční potraviny jsou potraviny, jejichž složení bylo lidskou činností formováno tak, aby představovaly zdravotní přínos. Měly by se konzumovat běžně, jako součást stravy. Tvoří přechodnou skupinu potravin mezi běžnými /konvenčními, standartními/ potravinami a léky. Nejsou však léky! Nemají léčit chorobu ve stadiu jejího propuknutí, ale jejich účelem je spíše preventivní působení. Jakmile se rozšíří na českém trhu, jejich cena bude vyšší než u běžných potravin. S největší pravděpodobností je budou konzumovat jednotlivci, ve zvýšené míře ohrožení některou z civilizačních chorob, ale i ti, v jejichž žebříčku hodnot je zdraví ceněno velmi vysoko. A právě o funkčních potravinách, jejich působení na lidské zdraví a významných účinných složkách, které obsahují, hovoří tato kniha. Věcný rejstřík a slovníček odborných pojmů jsou samozřejmostí. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.