Number of the records: 1
Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Author
1. vyd. - Praha : Libri, 2000 - 165 s., [12] s. obr. příl. : il. ; 21 cm
ISBN 80-7277-021-7
Řešátko, Jaroslav - Other
dějiny kuchyně starověk stolování vaření
příručkyCall number C 313.522 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Jak se jedlo ve starověku : římská kuchařka / Magdalena Beranová, Jaroslav Řešátko Main entry-name Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Libri, 2000 Phys.des. 165 s., [12] s. obr. příl. : il. ; 21 cm ISBN 80-7277-021-7 National bibl. num. cnb000969145 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Another responsib. Řešátko, Jaroslav (Other)
Subj. Headings dějiny * kuchyně * starověk * stolování * vaření Form, Genre příručky UDC 641/642 Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Zajímavé informace o nejstarších kuchařských knihách, o plodinách, stravě, vybavení kuchyní a pekáren, o způsobech prodeje potravin a stolování starověkých civilizací Egypta, Řecka a především Říma. Předpisová část využívá doporučení a receptů římského labužníka Marca Gavia Apicia a návody římského politika a spisovatele Marca Porcia Catona na přípravu jídel pro obyčejné lidi a otroky. Apiciova kniha je členěna do deseti kapitol a Římská kuchařka přináší vybrané předpisy, přizpůsobené naším současným podmínkám. Uvedené postupy jsou pouze orientační a vhodné pro znalce a experimentátory, slovníček vysvětluje pojmy a přináší převod na současné míry. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeLoading…
Number of the records: 1