Number of the records: 1
Konečná, Karolina, 1975- - Author
Vyd. 1. - Praha : David Konečný, 2014 - 317 s. : barev. il. ; 27 cm
ISBN 978-80-260-7006-1 (váz.)
Bartoš, Marek, - Photographer Krist, Tomáš - Photographer
italská jídla
Sardinie (Itálie)
kuchařské receptyCall number B 54.485 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Title statement Kuchařka z ostrova Sardinie / Karolina Konečná ; fotografie Marek Bartoš, Tomáš Krist Main entry-name Konečná, Karolina, 1975- (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : David Konečný, 2014 Phys.des. 317 s. : barev. il. ; 27 cm ISBN 978-80-260-7006-1 (váz.) National bibl. num. cnb002626790 Note Obsahuje rejstříky Another responsib. Bartoš, Marek, 1981- (Photographer)
Krist, Tomáš (Photographer)
Subj. Headings italská jídla * Sardinie (Itálie) Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.568(450) , (450) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Document kind BOOKS Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spoustu místních, jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré. Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii - od místních hospodyň, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. No a rovnou na ostrov, tam vás přenese spousta fotografií z autorčiných cest na Sardinii. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy, od ryb, přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1