Number of the records: 1  

Jedová stopa

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Klusoň, Petr, 1965- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Academia, 2015 - 263 s. : il., faksim. ; 21 cm
    ISBN 978-80-200-2438-1
    Galileo ;
     toxikologie  toxické látky  znečišťující látky  dějiny lékařství  kulturní dějiny
     populárně-naučné publikace
    Call numberC 361.767
    Umístění 615.9 - Toxikologie. Jedy
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 361.767   

    Title statementJedová stopa / Petr Klusoň
    Main entry-name Klusoň, Petr, 1965- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Academia, 2015
    Phys.des.263 s. : il., faksim. ; 21 cm
    ISBN978-80-200-2438-1
    National bibl. num.cnb002607650
    Edition Galileo ; 63
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy a rejstříky
    Subj. Headings toxikologie * toxické látky * znečišťující látky * dějiny lékařství * kulturní dějiny
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect615 - Farmacie. Farmakologie
    UDC 615.9 , 620.266.1 , 504.5 , 61(091) , 930.85 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru615.9 - Toxikologie. Jedy
    Document kindBOOKS
    Jedová stopa
    Jedová stopa
    Již v nejstarších dochovaných textech nacházíme běžně zmínky o přírodních jedovatých látkách, jejich účincích i přírodních zdrojích. Lidé se velmi brzy naučili jedovaté látky využívat. Nejprve je používali k lovu, poté k vyvolávání určitých prožitků a pocitů, pak je obrátili i proti svým nepřátelům. Jak se proměňovaly formy otrav v průběhu tisíciletí v souvislosti s lidským poznáním přírody a uspořádání živého organismu, včetně pozdějších převratných objevů v oblasti biologie, mikrobiologie, lékařství, chemie, biochemie a toxikologie? Příliš se však nezměnily travičské pohnutky – touha po bohatství a moci, zaslepenost náboženská nebo národnostní, nenávist, závist, zloba a pomsta. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.