Number of the records: 1  

From text to texture

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Tárnyiková, Jarmila, 1938- - Author
    3., upr. a rozš. vyd. - Olomouc : Univerzita Palackého, 2002 - 159 s. ; 25 cm
    ISBN 80-244-0438-9
     angličtina  lingvistika
     texty  učebnice
    Call numberS 29.436
    Umístění
    From text to texture
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníS 29.436   

    Title statementFrom text to texture : an introduction to processing strategies / Jarmila Tárnyiková
    Main entry-name Tárnyiková, Jarmila, 1938- (Author)
    Edition statement3., upr. a rozš. vyd.
    Issue dataOlomouc : Univerzita Palackého, 2002
    Phys.des.159 s. ; 25 cm
    ISBN80-244-0438-9
    National bibl. num.cnb001185570
    NoteUrčeno pro studenty magisterského studia anglické filologie
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Another responsib. Univerzita Palackého (Publisher)
    Subj. Headings angličtina * lingvistika
    Form, Genre texty * učebnice
    UDC 80 , 81`42 , 811.111
    CountryČesko
    Languageangličtina
    Document kindBOOKS
    From text to texture
    Učební text je podstatně přepracovanou a o více než 100 stran rozšířenou anglicky psanou verzí původního skripta Chapters from Modern English Syntax. Seznamuje se základy textové lingvistiky, parametry textovosti a parametry funkční analýzy textu jako struktury, která, ačkoliv má řadu vlastností společných např. se strukturou souvětných celků, je útvarem vyšším, nadřazeným, se spoustou rysů, které se projevují pouze z perspektivy makropohledu. Text je určen studentům magisterského studia anglické filologie jako základní studijní pomůcka ke studiu povinného předmětu Výstavba textu. Úvodní teoretické části však mohou svým obecným výkladem sloužit jako spolehlivý vědní základ studentům dalších filologických oborů. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.