Number of the records: 1  

Tisíc dnů v Toskánsku

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     De Blasi, Marlena, 1952- - Author
    Vydání první - 281 stran ; 22 cm
    ISBN 978-80-7565-339-0
      Dvořáková, Daria, - Translator
     De Blasi, Marlena, 1952-
    20.-21. století
     americké spisovatelky  každodenní život  zvyky a obyčeje  gastronomie
     Toskánsko (Itálie)
     americké prózy  autobiografické prózy  kuchařské recepty
    Call numberC 382.086
    Tisíc dnů v Toskánsku
    BranchPlaceInfoSignature
    Čtyři Dvory vypůjčeno (do 11.09.2024)C 382.086 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 09.09.2024)C 382.086   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 382.086 a   

    Uniform title Thousand days in Tuscany. Česky
    Title statementTisíc dnů v Toskánsku / Marlena De Blasi ; z anglického originálu A thousand days in Tuscany ... přeložila Daria Dvořáková
    Main entry-name De Blasi, Marlena, 1952- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationV Brně : Jota, 2018
    Phys.des.281 stran ; 22 cm
    ISBN978-80-7565-339-0
    National bibl. num.cnb003022671
    Another responsib. Dvořáková, Daria, 1951- (Translator)
    Subj. Headings De Blasi, Marlena, 1952- * 20.-21. století * americké spisovatelky - Itálie - 20.-21. století * každodenní život - Itálie * zvyky a obyčeje - Itálie * gastronomie - Itálie * Toskánsko (Itálie)
    Form, Genre americké prózy * autobiografické prózy * kuchařské recepty
    Conspect821.111(73)-3 - Americká próza
    929 - Biografie
    UDC 821.111(73)-3 , 821.111(73)-055.2 , 929 , 316.728 , 39 , 641/642 , (450) , (0:82-322.6) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Tisíc dnů v Toskánsku
    Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně – lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým italským manželem Fernandem. Malebný toskánský venkov, kraj starých olivovníkových hájů a horkých etruských pramenů, je místem, kde hodlají najít ty pravé ingredience dobrého života.   Ve vesničce s pouhými dvěma stovkami svérázných obyvatel se nastěhují do primitivně zrenovované bývalé stáje bez telefonu, bez ústředního topení a s malinkou, skromnou kuchyní. Jejich nový život se v podstatě jen velmi málo liší od života, který zdejší venkované vedou již celá staletí. Sklízejí hrozny na vinicích, sbírají jedlé kaštany, chodí do lesa na houby a ručně trhají olivy.   Pár se brzy spřátelí s charismatickým Barlozzem, neoficiálním vesnickým vůdcem, jehož příběhy a bohaté znalosti místního folkloru Marlenu doslova uhranou. V jeho doprovodu manželé navštěvují sezonní slavnosti a ochutnají čerstvě vylisovaný olivový olej nakapaný na krajíc opečeného venkovského chleba či na oleji osmažené cuketové květy. Objevují venkovské osterie, kde se vaří podle toho, co se toho dne sklidilo, případně ulovilo. Barlozzo je ochotně zasvěcuje do místních tradic, starými bylinnými lektvary počínaje a toskánským zemědělstvím konče; ale má i svá tajemství. Jedno z nich se týká vesnické krásky Floriany, jejíž nemoc Marlenu naučí, že šťastný život je ve skutečnosti volbou každého člověka.   Tisíc dní v Toskánku je román plný těch nejrozmanitějších a nejlahodnějších zemitých chutí stejně jako tradiční toskánská kuchyně a okouzlí všechny čtenáře, kteří chtějí poznat skutečnou duší Toskánska. Kniha je doplněna autorčinými recepty klasické toskánské kuchyně. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.