Number of the records: 1
Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná
Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 - Author
Vydání 1. - 193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm
Tichá, Zdeňka, - Editor
jídla
kuchařské receptyCall number C 96.851 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Info RETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD Title statement Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná / Bavor Rodovský z Hustitřan ; editor Zdeňka Tichá Portion of title Knížka o rozličných krmích Main entry-name Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 (Author) Edition statement Vydání 1. Publication Praha : Avicenum, zdravotnické nakladatelství, 1975 Phys.des. 193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm National bibl. num. cnb000144915 Note Slovníček a vysvětlivky Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Another responsib. Tichá, Zdeňka, 1927-1984 (Editor)
Subj. Headings jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.55 , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šalší, masa, ryb, drůbeže, kaší, smažených i jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Recepty jsou uspořádány podle dnešních zvyklostí do tematických oddílů, doplněny slovníčkem, vysvětlivkami a některé z nich jsou převedeny a upraveny pro dnešní kuchyni. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRLoading…
Number of the records: 1