Number of the records: 1  

Diabetes mellitus, čili, Cukrovka

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Rušavý, Zdeněk, 1952- - Author
    1. vyd. - Praha : Forsapi, 2007 - 94 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-903820-2-2 (brož.)
    Rady lékaře, průvodce dietou ;
      Frantová, Veronika - Author
     diabetes mellitus  dietoterapie  dietní jídla
     příručky  kuchařské recepty
    Call numberC 338.785
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Diabetes mellitus, čili, Cukrovka
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 13.09.2024)C 338.785   

    Title statementDiabetes mellitus, čili, Cukrovka : dieta diabetická / Zdeněk Rušavý, Veronika Frantová
    Portion of titleCukrovka
    Dieta diabetická
    Main entry-name Rušavý, Zdeněk, 1952- (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Forsapi, 2007
    Phys.des.94 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-903820-2-2 (brož.)
    National bibl. num.cnb001711930
    Edition Rady lékaře, průvodce dietou ; 2
    NoteTerminologické slovníky
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Another responsib. Frantová, Veronika (Author)
    Subj. Headings diabetes mellitus * dietoterapie * dietní jídla
    Form, Genre příručky * kuchařské recepty
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.2.03 , 641.561 , 616.379-008.64 , 615.874.2 , 641.563 , (083.12) , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Document kindBOOKS
    Diabetes mellitus, čili, Cukrovka
    Knížka je sepsána se zřetelem k moderním poznatkům o vstřebávání cukrů v tenkém střevě z různých potravin. Jsou zde podrobně rozebrány oba základní typy cukrovky - diabetes mellitus I. typu a II. typu, možnost vzniku komplikací a podstata léčby a diety. Vysvětleny jsou základní pojmy, energetická hodnota, typy sacharidů a jejich množství v potravinách. Je zde vysvětlena podstata rychlosti vstřebávání sacharidů a definice glykemického indexu a jeho aplikace v dietě pacientů. Knížka obsahuje na 100 receptů doplněných obsahem energie, jednotlivých živin. Kniha je příručkou pacienta, aby byl schopný sestavit jídelníček, který odpovídá jeho dietě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.