Number of the records: 1  

Novodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování


  1.  Šturm, Jaromír - Author
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1953 - 199 s.
    Knižnice chemického průmyslu Ř. chem. literatury
      Pirkl, Jaromír - Collaborator
     fotografické materiály
     příručky
    Call numberC 13.337
    Umístění
    Novodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 13.337   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementNovodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování : určeno technikům a ostatním zaměstnancům průmyslu fotografického a též fotografující veřejnosti / Jaromír Šturm ; spolupráce: Jaromír Pirkl
    Main entry-name Šturm, Jaromír (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : SNTL, 1953 (Nový Bydžov : Hradecké tisk.)
    Phys.des.199 s.
    ISBNKč 15.80
    National bibl. num.cnb000420026
    Edition Knižnice chemického průmyslu (SNTL)
    Řada chemické literatury
    Note30030 výt.. S il.. Přehl. lit.. Věcný rejstřík
    Another responsib. Pirkl, Jaromír (Collaborator)
    Subj. Headings fotografické materiály
    Form, Genre příručky
    Conspect77 - Fotografie. Fotografické postupy
    UDC 771.5 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Novodobý fotografický materiál, jeho výroba a zpracování
    Kniha podává přehled výroby a zpracování fotografického materiálu jak pro černobílou tak i pro barevnou fotografii. V druhé části probírá výchozí látky pro výrobu fotografického materiálu (želatinu, stabilisátory, optické sensibilisátory, barvotvorné komponenty) a výrobu fotografických emulsí i pomocných vrstev. Upozorňuje i na theorii Gurney-Mottovu, která vykládá vznik latentního obrazu pomocí názorů kvantové theorie světla a na význam tak zvaných zárodků citlivosti v krystalové mřížce halogenidů stříbra, obsažených ve fotografické emulsi. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.