Number of the records: 1  

Císařská a královská kuchařka

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Makłowicz, Robert, 1963- - Author
    Vydání první - 219 stran : barevné ilustrace ; 22 cm
    ISBN 978-80-87850-19-0
      Horáková, Jarmila, - Translator
     gastronomie  národní jídla
     polské příběhy  historické příběhy  kuchařské recepty
    Call numberC 421.679
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Císařská a královská kuchařka
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vyžádáno (do 04.11.2024)C 421.679   

    Uniform title C.k. kuchnia. Česky
    Title statementCísařská a královská kuchařka : příběhy a recepty z časů monarchie / Robert Makłowicz ; z polštiny přeložila Jarmila Horáková
    Main entry-name Makłowicz, Robert, 1963- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationBrno : Mapcards, 2023
    Phys.des.219 stran : barevné ilustrace ; 22 cm
    ISBN978-80-87850-19-0
    National bibl. num.cnb003554997
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstříky
    Another responsib. Horáková, Jarmila, 1980- (Translator)
    Subj. Headings gastronomie - Rakousko-Uhersko * národní jídla - Rakousko-Uhersko
    Form, Genre polské příběhy * historické příběhy * kuchařské recepty
    Conspect821.162.1 - Polská literatura
    641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 821.162.1-32 , 641/642 , 641.56-027.542 , (436+439) , (0:82-321.6) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Císařská a královská kuchařka
    Když vám přistane skvělé jídlo na talíři, přímo se na vás směje. A pokud je navíc podle vašeho gusta, usmějete se na ně i vy. Ale knížka, kterou jste právě vzali do ruky, umí ještě něco navíc. Dokáže vám vykouzlit úsměv na tváři ještě předtím, než se vůbec rozhodnete vařit. Ba dokonce podle naší kuchařky vařit ani nemusíte, ale i tak se dozvíte spoustu hrnků informací a lžic souvislostí okořeněných nejednou špetkou humoru. A k tomu se možná podivíte, kolik klasických českých jídel je vlastně rakouských, maďarských či židovských, a naopak, a jaké slavné i zapomenuté osobnosti si na nich pochutnávaly v dobách, kdy jsme byli ještě součástí monarchie. Robert Makłowicz (nar. 1963 v Krakově), novinář, autor kulinárních, kulturních a historických knih a televizních pořadů. Dlouhodobě se zajímá o dějiny střední Evropy za panování habsburské dynastie, především za vlády císařů Františka Josefa I. a Karla I. Jeho další zájmy jsou rozkročeny od literatury (oblíbení autoři: Joseph Roth a Andrzej Bobkowski) přes hudbu (od punk rocku po Bartóka, se zvláštním ohledem na písně lidu Csángó) až po ovocné destiláty (především z hrušek Williamsových, moruší, kdoulí, švestek, jablek, meruněk a jejich směsi), víno (zejména veltlínské zelené a rulandské modré) a jídlo (podivná záliba v kukuřičné kaši s brynzou a škvarky z uzené slaniny). Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.