Number of the records: 1
Diabetes mellitus, čili, Cukrovka
Rušavý, Zdeněk, 1952- - Author
1. vyd. - Praha : Forsapi, 2007 - 94 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-903820-2-2 (brož.)
Rady lékaře, průvodce dietou ;
Frantová, Veronika - Author
diabetes mellitus dietoterapie dietní jídla
příručky kuchařské receptyCall number C 338.785 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Title statement Diabetes mellitus, čili, Cukrovka : dieta diabetická / Zdeněk Rušavý, Veronika Frantová Portion of title Cukrovka Dieta diabetická Main entry-name Rušavý, Zdeněk, 1952- (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Forsapi, 2007 Phys.des. 94 s. ; 21 cm ISBN 978-80-903820-2-2 (brož.) National bibl. num. cnb001711930 Edition Rady lékaře, průvodce dietou ; 2 Note Terminologické slovníky Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Another responsib. Frantová, Veronika (Author)
Subj. Headings diabetes mellitus * dietoterapie * dietní jídla Form, Genre příručky * kuchařské recepty Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 613.2.03 , 641.561 , 616.379-008.64 , 615.874.2 , 641.563 , (083.12) , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Document kind BOOKS Knížka je sepsána se zřetelem k moderním poznatkům o vstřebávání cukrů v tenkém střevě z různých potravin. Jsou zde podrobně rozebrány oba základní typy cukrovky - diabetes mellitus I. typu a II. typu, možnost vzniku komplikací a podstata léčby a diety. Vysvětleny jsou základní pojmy, energetická hodnota, typy sacharidů a jejich množství v potravinách. Je zde vysvětlena podstata rychlosti vstřebávání sacharidů a definice glykemického indexu a jeho aplikace v dietě pacientů. Knížka obsahuje na 100 receptů doplněných obsahem energie, jednotlivých živin. Kniha je příručkou pacienta, aby byl schopný sestavit jídelníček, který odpovídá jeho dietě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1