Number of the records: 1
Lustig, Robert H., 1957- - Author
1. vyd. - Brno : CPress, 2015 - 292 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-264-0690-7
obezita obezita stravování potravinářství racionální výživa cukr
příručkyCall number C 361.878 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Title statement Cukr - náš zabiják / Robert H. Lustig ; [překlad Eva Kadlecová] Main entry-name Lustig, Robert H., 1957- (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Brno : CPress, 2015 Phys.des. 292 s. : il. ; 21 cm ISBN 978-80-264-0690-7 National bibl. num. cnb002692049 Note Přeloženo z angličtiny. Obálkový podnázev: skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech. Terminologický slovník Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík Original Fat chance Subj. Headings obezita - Spojené státy americké * obezita - zdravotní aspekty * stravování - Spojené státy americké * potravinářství - Spojené státy americké * racionální výživa * cukr - zdravotní aspekty Form, Genre příručky Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 616-056.257 , 613.2 , 663/664 , 664.1 , 614 , 616 , (73) , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Document kind BOOKS Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách? Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu. - RNDr. Petr Fořt, CSc. Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací. Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím. Aby nám pomohl zhubnout a získat nazpět naše zdraví, předkládá nám autor strategie, které může každý z nás použít k tomu, aby si dal znovu do pořádku klíčové hormony, jež regulují hlad, pocit slasti nebo stres, ale také strategie společenské pro zlepšení zdraví příští generace. Robert H. Lustig, M.D., M.S.L., je mezinárodně uznávaný pediatrický endokrinolog, který strávil uplynulých šestnáct let léčením dětské obezity a studiem účinků cukru na centrální nervovou soustavu, metabolismus i onemocnění. Je ředitelem programu Hodnocení hmotnosti pro zdraví dospívajících a dětí v dětské nemocnici Benioff Children’s Hospital Kalifornské univerzity v San Francisku (UCSF); je členem Centra pro diagnostiku, studium a léčbu obezity UCSF a Taktické skupiny proti obezitě Endokrinologické společnosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1