Number of the records: 1
Svobodová, Marie B. - Author
412 stran ; 31 cm
ISBN 978-80-7505-853-9
Vašáková, Ljuba, - Editor
kuchařství příprava jídel
příručkyCall number B 56.809 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Kuchařská škola Marie B. Svobodové / připravila Ljuba Vašáková Main entry-name Svobodová, Marie B. (Author) Publication Praha : XYZ, 2017 Phys.des. 412 stran ; 31 cm ISBN 978-80-7505-853-9 Kč 499,00 National bibl. num. cnb002963204 Note Terminologický slovník Another responsib. Vašáková, Ljuba, 1932- (Editor)
Subj. Headings kuchařství * příprava jídel Form, Genre příručky Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641/642 , 641.55 , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Kuchařská škola M. B. Svobodové se vymyká obvyklé produkci kuchařek, není pouhým souborem receptů. Nejednoho z našich současníků oslovuje, dodnes se k ní hlásí např. Oldřich Sahajdák, kuchař opakovaně oceňovaný michelinskou hvězdou. Jedná se o zkušeností a tradicí prověřený fond pokrmů. Ty jsou neodmyslitelně spojeny s našimi předky, kteří věděli, jak připravit dobré jídlo bez množství pracovních nástrojů a pomůcek, které dnes vnímáme jako samozřejmost. Kniha vznikla z tematických souborů, postupně uveřejňovaných v novinách v poslední čtvrtině 19. století. Byl to návod pro dívky, jak vést domácnost. Pro novodobé vydání byly vybrány ty nejzajímavější pasáže, které jsme doplnili aktuálními poznámkami. Na přípravě textu se podílela také paní Nina Provaan Smetanová, zakladatelka Muzea gastronomie. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1