Number of the records: 1  

Přírodní látky a jejich biologická aktivita

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Opletal, Lubomír, 1952- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Karolinum, 2010 - 378 s. : il. ; 23 cm
    ISBN 978-80-246-1884-5 (brož.)
     nutraceutika  potravní doplňky  biologicky aktivní látky  metabolity
     monografie
    Call numberC 358.422/1
    Umístění 576/577 - Cytologie. Biochemie. Biofyzika. Molekulární biologie
    Přírodní látky a jejich biologická aktivita
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 358.422/1   

    Title statementPřírodní látky a jejich biologická aktivita. Svazek 1, Nutraceutika : primární metabolity a látky obsažené ve strukturovaných biologických systémech / Lubomír Opletal
    Portion of titleNutraceutika
    Primární metabolity a látky obsažené ve strukturovaných biologických systémech
    Main entry-name Opletal, Lubomír, 1952- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Karolinum, 2010
    Phys.des.378 s. : il. ; 23 cm
    ISBN978-80-246-1884-5 (brož.)
    National bibl. num.cnb002155675
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografie a rejstřík
    Another responsib. Univerzita Karlova (Publisher)
    Subj. Headings nutraceutika * potravní doplňky * biologicky aktivní látky * metabolity
    Form, Genre monografie
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.26/.29-027.235 , 613.292 , 615.27 , 577.1 , 577.121 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    URL http://toc.nkp.cz/NKC/201104/contents/nkc20102155675_1.pdf
    Ve volném výběru576/577 - Cytologie. Biochemie. Biofyzika. Molekulární biologie
    Document kindBOOKS
    Přírodní látky a jejich biologická aktivita
    Přírodní látky a jejich biologická aktivita – Nutraceutika. Primární metabolity a látky obsažené ve strukturovaných biologických systémech - Lubomír Opletal . Nutraceutika jsou skupinou komerčních potravinářských produktů, používaných v západní Evropě, USA a Japonsku, jež jsou známy již relativně dlouhou dobu. Nejedná se však ani o léčivé přípravky, ani o potravinu ve vlastním slova smyslu, ale o potravinu s příznivým působením na fyziologii člověka, která má často preventivní účinek vůči některým chorobám. Předkládaná monografie přináší základní informace z oblasti potravin pro zvláštní výživu, jež nejsou českým farmaceutům příliš známé, přičemž cílem publikace je rychle a operativně informovat farmaceuta o základních faktech týkajících se nutraceutik. Kniha je rozdělena do dvou částí: první zahrnuje úvod do tématu včetně nástinu legislativní problematiky a základního rozdělení nutraceutik, druhá část se pak zabývá jejich podrobnější systematikou. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.