Number of the records: 1
Technologie ovocných a zeleninových výrobků
Kác, Václav, 1897-1975 - Author
Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 - 215, [5] s.
Knižnice potravinářského průmyslu;Call number C 9.029 Umístění Info RETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD Title statement Technologie ovocných a zeleninových výrobků / Václav Kác ; Předml.: A. Klečka Main entry-name Kác, Václav, 1897-1975 (Author) Issue data Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 Phys.des. 215, [5] s. National bibl. num. cnb000405961 Edition Knižnice potravinářského průmyslu; Sv. 49 Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Autor zpracovává speciální technologii ovoce a zeleniny na biologickém základě. Zabývá se základními vlastnostmi a biologic. hodnotami ovoce a zeleniny, jejich sklizní, uchováváním a úpravou, praktickými methodami konservačními, balením hotových výrobků a pod. Kniha předpokládá určité předběžné znalosti, neobsahuje proto podrobná pojednání o fysikálních, chemických, biochemických a biologických vlastnostech, jakož i o technických principech, nýbrž podává aplikaci těchto zásad v praxi. (Theoretické principy ukládání a zpracování ovoce a zeleniny jsou vyloženy v práci Dr. Kyzlinka "Konservační methody", vyd. Prům. vydav v Praze 1951.) Zdroj anotace: Národní Knihovna ČRLoading…
Number of the records: 1