Number of the records: 1  

Rozkvetly skály

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Vallotton, Benjamin, 1877-1962 - Author
    1. vyd. - Praha : Kalich, 2008 - 189 s. ; 17 cm
    ISBN 978-80-7017-046-5 (váz.)
    Prvotisky ;
      Molnár, Amedeo, - Translator
     švýcarské romány (francouzsky)
    Call numberC 176.565
    Rozkvetly skály
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 176.565   

    Title statementRozkvetly skály / Benjamin Vallotton ; přeložil Amedeo Molnár
    Main entry-name Vallotton, Benjamin, 1877-1962 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Kalich, 2008
    Phys.des.189 s. ; 17 cm
    ISBN978-80-7017-046-5 (váz.)
    National bibl. num.cnb001824250
    Edition Prvotisky ; sv. 6
    NotePřeloženo z francouzštiny
    OriginalSur le roc
    Another responsib. Molnár, Amedeo, 1923-1990 (Translator)
    Form, Genre švýcarské romány (francouzsky)
    Conspect821.133.1-3 - Francouzská próza, francouzsky psaná
    UDC 821.133.1(494)-31 , (0:82-31)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Rozkvetly skály
    Švýcarský spisovatel Benjamin Vallotton (1877 až 1962) je autorem více než padesáti francouzsky psaných knih. V románu Rozkvetly skály (Sur le roc, 1924) vzdal hold rodnému kraji své matky, alpskému údolí Freissinieres ve francouzském kantonu Hautes-Alpes. Příběh protestantské komunity se odehrává kolem roku 1800, na úbočí Dormillouského hřebenu, ve výšce více než 1 700 m nad mořem. Tento kraj se stal útočištěm románských valdenských, které ještě v pozdním středověku opakovaně pronásledovala inkvizice. S neobyčejnou obrazivostí, ústy dospívající dívky, vypráví autor o tomto světě „mimo svět“, o úchvatné přírodě, která však dokáže být i velmi krutá, o životě a hodnotách rodinného společenství, které žije ve víře a učení předků. Na frontispisu dobová rytina Williama Barletta. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.