Number of the records: 1
Katz, Sandor Ellix, 1962- - Author
1. vyd. - Praha : Grada, 2015 - 255 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-247-5214-3
hygiena výživy fermentace fermentované potraviny jídla
populárně-naučné publikace kuchařské receptyCall number C 360.875 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Síla přírodní fermentace : jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur / Sandor Ellix Katz ; [z anglického originálu ... přeložila Zuzana Ouhrabková] Main entry-name Katz, Sandor Ellix, 1962- (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Grada, 2015 Phys.des. 255 s. : il. ; 21 cm ISBN 978-80-247-5214-3 National bibl. num. cnb002650100 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy Original Wild fermentation Subj. Headings hygiena výživy * fermentace * fermentované potraviny - terapeutické účinky * jídla Form, Genre populárně-naučné publikace * kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 613.2 , 66.098:577.15 , 663/664.098 , 615.8 , 641.55 , (0.062) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1