Number of the records: 1
Svačina, Štěpán, 1952- - Author
2., upr. vyd. - Praha : Triton, 2013 - 341 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7387-699-9 (brož.)
Lékařské repetitorium ;
Müllerová, Dana, - Author Bretšnajdrová, Alena, - Author
dietologie výživa člověka dietoterapie
kolektivní monografieCall number C 353.572 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety Title statement Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty / Štěpán Svačina, Dana Müllerová, Alena Bretšnajdrová Main entry-name Svačina, Štěpán, 1952- (Author) Edition statement 2., upr. vyd. Issue data Praha : Triton, 2013 Phys.des. 341 s. : il. ; 21 cm ISBN 978-80-7387-699-9 (brož.) National bibl. num. cnb002498434 Edition Lékařské repetitorium ; 8 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Another responsib. Müllerová, Dana, 1962- (Author)
Bretšnajdrová, Alena, 1957- (Author)
Subj. Headings dietologie * výživa člověka * dietoterapie Form, Genre kolektivní monografie Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 613.2 , 612.39 , 615.874.2 , (048.8:082) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety Document kind BOOKS Branch Reservations Lidická volný výběr 1 Total 1 Předkládaná publikace je určena lékařům, farmaceutům, zdravotním sestrám a především nutričním terapeutům, kterým by měla zprostředkovat základní orientaci v léčbě dietou a poskytnout informace o významu potravin v prevenci a léčbě chorob. Potraviny a způsob výživy se podílejí na vzniku až 75 % veškerých onemocnění, přičemž u mnohých z nich, jako je například ateroskleróza, hypertenze a cukrovka, jsou hlavními faktory. Dietologie se tudíž řadí k významným medicínským oborům. Kniha je zaměřena na praktické klinické informace, kromě četných tabulek zahrnuje i příklady jídelníčků vhodných pro konkrétní onemocnění. Zvláštní pozornost je věnována dietním opatřením u dětí jednotlivých věkových kategorií. Závěrečnou část knihy tvoří abecední přehled dietologických pojmů a obsáhlá tabulka kalorických hodnot nejčastěji používaných potravin. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1