Number of the records: 1  

Zkoušení materiálů a výrobků rentgenovými paprsky a paprsky gama


  1.  Hajdovský, Vladimír - Author
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1956 - 402 s. : il., [2] příl. ; 8°
    Řada strojírenské literatury
     zkoušení materiálů  rentgenová strukturní analýza
     příručky
    Call numberC 24.812
    Umístění
    Zkoušení materiálů a výrobků rentgenovými paprsky a paprsky gama
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 24.812   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementZkoušení materiálů a výrobků rentgenovými paprsky a paprsky gama / Vladimír Hajdovský
    Main entry-name Hajdovský, Vladimír (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : SNTL, 1956 (Brno : Brněn. knihtisk. 2)
    Phys.des.402 s. : il., [2] příl. ; 8°
    National bibl. num.cnb000722902
    Edition Řada strojírenské literatury
    Note1800 výt.. Mendělejevova periodická soustava prvků
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Users/Intended Audience NoteUrčeno pro stř. a vyšší kádry ve strojírnách, pro pracovníky v techn. kontrole a laboratořích, pro studenty vyš. a odb. škol
    Subj. Headings zkoušení materiálů * rentgenová strukturní analýza
    Form, Genre příručky
    Conspect620.1/.2 - Nauka o materiálu
    UDC 539.26 , 548.73 , 620.1 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Zkoušení materiálů a výrobků rentgenovými paprsky a paprsky gama
    Kniha pojednává o buzení a zeslabení rentgenových paprsků a jejich zdrojích, o rentgenových přístrojích, o registraci a vlivech na rentgenovy obraz. Dále probírá rentgenografickou techniku a praxi, rentgenové zkoušky předmětů, použití paprsků gama a pokyny, týkající se bezpečnosti práce. Matematické úvahy a popis techniky prozařování jsou omezeny na nejnutnější míru, velká pozornost je věnována fotografickým pochodům a zpracování snímků. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.