Number of the records: 1  

Moje francouzská kuchyně

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Escoffier, Auguste, 1846-1935 - Author
    Hodkovičky : Pragma, 2007 - 936 s. : il.
    ISBN 978-80-7205-240-0
     francouzská jídla
     kuchařské recepty
    Call numberC 326.257
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Moje francouzská kuchyně
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 04.11.2024)C 326.257   

    Title statementMoje francouzská kuchyně / Auguste Escoffier ; [z francouzského originálu ... přeložil Vladimír Čadský]
    Main entry-name Escoffier, Auguste, 1846-1935 (Author)
    Issue dataHodkovičky : Pragma, 2007
    Phys.des.936 s. : il.
    ISBN978-80-7205-240-0
    National bibl. num.cnb001707863
    NoteKnihu doporučuje asociace kuchařů a cukrářů ČR
    OriginalMa cuisine
    Subj. Headings francouzská jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.568(44) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Moje francouzská kuchyně
    Proslavených národních kuchyní je celá řada, jistě však nikdo nepopře, že mezi nimi zaujímá přední místo kuchyně francouzská. Je to prostě pojem. Ale i mezi knižními kuchařkami, které nás do ní zasvěcují, je jedna zcela výjimečná, a to ta, kterou sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier. Na svém klasickém díle Ma cuisine pracoval dlouhou řadu let a podařilo se mu v něm shromáždit základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie. Vydáním této knihy splácíme dlouholetý dluh českých nakladatelů vůči základnímu dílu světové kulinářské literatury. Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.