Number of the records: 1
1. vyd. - Dobřejovice : Rebo ; 2007 - 96 s. : barev. il. ; 29 cm
ISBN 978-80-7234-695-0 (váz.)
Vaříme a pečeme s Rebem
ruská jídla
kuchařské receptyCall number B 48.028 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Ruská kuchyně / [z anglického překladu ... nizozemského originálu přeložila Lucie Kellnerová Kalvachová] Edition statement 1. vyd. Issue data Dobřejovice : Rebo ; 2007 Phys.des. 96 s. : barev. il. ; 29 cm ISBN 978-80-7234-695-0 (váz.) National bibl. num. cnb001746577 Edition Vaříme a pečeme s Rebem Note Obsahuje rejstřík Original Russian cookery book Subj. Headings ruská jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.55 , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, ale přináší i bohatý souhrn a výklad gastronomických pojmů a termínů. Autor prezentuje celistvou koncepci historie ruské kuchyně, dějiny výživy a stolování v Rusku, dějiny potravin, jídel a jídelní kultury. Sleduje také historické kořeny ruské kuchyně, ovlivněné zeměpisnou polohou, klimatickými podmínkami a skutečností, že naprostá většina obyvatelstva žila vždy na venkově. Výrazně jsou prezentovány vlivy duchovní a náboženské. Autor popisuje rozdíly mezi jídlem všedního dne a svátečním (obřady, rituály, hostiny, carské, bojarské a šlechtické). Podrobně je zkoumána regionální diferenciace ruské kuchyně, kontrast nadbytku a nedostatku, hladomory a půsty, principy konzervace potravin, jako zvlášť významného fenoménu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1